Recepten

Warme kip en mangosalade

Ingrediënten
Porties: 4 
  • 5 eetlepels magere yoghurt
  • 1 1/2 eetlepel limoensap
  • 1 1/2 eetlepel mangochutney
  • 1 eetlepel rijstazijn
  • 1 theelepel honing
  • 1/4 theelepel gemalen komijn
  • 1/4 theelepel gemalen koriander
  • 1/4 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel olijfolie
  • 4 kipfilets in reepjes
  • 1 dessertlepel geraspte verse gember
  • 1 teentje knoflook, fijngesneden
  • 1 of 2 mango’s, geschild, pit verwijderd en in plakjes
  • 1/2 rode paprika, in stukjes
  • 3 lente-uitjes, fijngesneden
  • 2 kropjes Romaanse sla, versnipperd
Bereidingswijze
Voorbereiding: 15 min  ›  Bereiding: 15 min  ›  Klaar in: 30 min 
  1. In een kommetje yoghurt, limoensap, mangochutneyn, rijstazijn, honing, komijn, koriander en paprikapoeder vermengen.
  2. In een middelgrote koekenpan op een middelhoog vuur de olijfolie verhitten en daarin kip, gember en knoflook onder af en toe roeren 7-10 minuten bakken, tot de kip niet meer roze is en de sappen helder zijn.
  3. Mango, rode paprika en lente-ui erdoor roeren en nogmaals 5 minuten bakken tot de paprika zacht is en de mango warm. Yoghurtmix erdoor roeren, over de Romaanse sla scheppen en serveren.
Eet smakelijk!