Lente aspergersalade

Lauwwarme maaltijdsalade met witte asperges, ei, aardappel, gebakken spekjes met een lichte mosterddressing

Ingrediënten

  • 50 gr gemengde sla
  • scheutje melk
  • 200 gr witte asperges (geschild)
  • 2 eieren
  • 4 plakken ontbijtspek
  • 2 sneetjes brood *croutons*
  • 200 gr krieltjes (in schil)

Dressing

  • scheutje olie
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 theelepel mosterd
  • Snuf peper

Bereidingswijze

 Halveer de krieltjes en kook ze 15 minuutjes in een pan met water en een snufje zout. Kook de asperges 5 minuutjes in een pan met water en een scheutje melk en zet daarna het vuur uit en laat nog 10 minuten nagaren. Kook ondertussen ook de eieren 8 minuutjes, en laat ze daarna ‘schrikken’ onder de koude kraan.

 Verhit een koekenpan zonder olie en bak de spek in een paar minuten krokant en laat uitlekken op een keukenpapiertje. Rooster ook het brood krokant in een pan of broodrooster, of gebruik als alternatief croutons.

Snijd de asperges in stukken. Doe de sla in een grote kom of verdeel het over de borden. Voeg de gekookte krieltjes en asperges toe en meng het met de dressing. Verdeel de eieren en brood in stukjes over de salade en voeg tot slot de spekjes toe.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *