Broodje Warm Vlees

Herman den Blijker; uit: “Vlees”

Ingrediënten

  • 500 gram dikke lende
  • zout en zwarte peper uit de molen
  • 250 gram boter
  • arachideolie
  • 150 gram kastanje champignons, in kwarten gesneden
  • 1 sjalot, fijn gesneden
  • 1 teen knoflook, fijn gesneden
  • 250 ml runderbouillon, heet
  • 4 dunne plakken zuurdesembrood
  • 1/4 bos platte peterselie, fijngehakt

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180C
  2. Wrijf het vlees in met zout en zwarte peper
  3. Verhit de boter met wat olie in een braadpan en zet het vlees rondom aan
  4. Leg het vlees in een ovenschaal en zet in de oven. Bedruip het regelmatig met het braadvocht.
  5. Het vlees is gaar bij een kerntemperatuur van 50C. Laat het dan afkoelen en opstijven.
  6. Verhit in de koekenpan een scheutje olie en bak de champignons goudbruin. Voeg de sjalot en knoflook toe.
  7. Blus af met hete runderbouillon en laat op middelhoog vuur inkoken totdat een dikke jus ontstaat. Draai het vuur laag.
  8. Snijd het vlees in plakken en leg deze in de jus.
  9. Beleg het brood met het vlees en garneer met de peterselie.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *