Slagerij

Onze winkel waarin we u graag van dienst zijn.
U wenst, wij creëren mogelijkheden.

Slagerij bos & co

Op 6 september 1976 begonnen Jan en Tjaaktje Bos met de slagerij in een prachtig pand aan de Sijtsmaweg, Baflo. Sinds enkele jaren prijkt Co achter de naam Bos: Slagerij-Worstmakerij J.Bos & Co. Daarin zitten Jan, Tjaaktje, hun dochter Tjaaktje (Doornbos-Bos) en Mark Smit-Mooi. Mark was in het verleden leerling bij de slagerij. Het is de bedoeling dat Mark de zaak overneemt als Jan en Tjaaktje ermee stoppen. De kans is groot dat hun dochter Tjaaktje (Doornbos-Bos) gelijktijdig stopt vanwege haar bedrijf in kind- en jongerencoaching.

“We hebben een periode overwogen om elders een grotere slagerij te beginnen, maar waar vind je zo’n prachtige plek in zo’n mooi dorp? Vroeger hadden we zelfs ons paard hier staan. De hele buurt keek toe als er een veulen werd geboren.”

In het verleden waren ze een jaar of zes aangesloten bij Het Worstmakersgilde, dat was het beste van het beste. Ze hebben in die periode veel geleerd en diverse prijzen in de wacht gesleept met hun worsten. Op den duur werden ze echter steeds meer beperkt in hun eigen keuze en zijn de wegen gescheiden. Daarom staat er alweer jaren gewoon slagerij Bos & Co op het pand.

“Met onze prijzen hebben we de kranten gehaald. Eén keer reikte Hans Wiegel de prijs aan ons uit. Weet je wat het Nieuwsblad boven de foto zette?´ Nou? ´Hansworst!´ Jan en Tjaaktje kunnen er 20 jaar na dato nog hartelijk om lachen.

Tjaaktje herinnert zich de aankoop van het bedrijf nog als de dag van gisteren. “Jan was chef-slager bij supermarkt Hoek in Warffum. Op een zaterdagmiddag belde hij me op. Of ik om half zeven in Baflo wilde zijn. Slager Siegers in Ten Boer, bij wie Jan leerling is geweest, had gezegd dat in Baflo wel een goede boterham was te verdienen en Zwerver wilde af van zijn slagerij. Twee dagen later zaten we bij de notaris om de stukken te tekenen.´ Maar wel onder de voorwaarde dat ze geen dieren zouden slachten.

Jan: ´Ik heb er nog zoveel lol in, dat is zó belangrijk. Eigenlijk zou ik de hele tent nog wel eens willen verbouwen, zoveel plezier beleef ik hier. En dan maakt het niet uit hoe oud je bent.´

Ons Team

Hier komt nog tekst te staan.

Jan Bos

Eigenaar

Tjaaktje Bos

Eigenaar/administratie

Tjaaktje Doornbos

All round

Mark
Smit-Mooi

All round