Per persoon een oranje of witte zoete aardappel of een Nicola of Opperdoezer.
Ingrediënten
• 100 gram gekookte ham in blokjes
• 2 eetlepels Griekse yoghurt
• 1 theelepel mierikswortel
• 50 gram geraspte belegen kaas
• Olijf olie
• Aluminium folie
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven op 200 graden. Was de aardappelen en prik hier en daar gaatjes in de schil. Bestrijk de aardappels met wat olijfolie en verpak ze in de aluminium folie. Leg ze op een bakplaat en pof ze in ongeveer drie kwartier gaar. Check de gaarheid tussendoor.
2. Halveer de aardappels en hol ze uit. Meng het aardappel kruim met de yoghurt en de mierikswortel. Schep de blokjes ham er door heen en vul hiermee de uitgeholde aardappels.
3. Bestrooi de gevulde aardappel helften met de gerapte kaas. Verpak ze in aluminium folie en leg ze even op de barbecue.